Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka gulaszowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
kiełbasa 1 laska
sos pieczeniowy 1 szt
udko 1 szt
ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
natka pietruszki
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka gulaszowa

Do garnka z woda ok 3 litry wkładamy udko ,liść laurowy i kilka kulek pieprzu . Gotujemy ok 10 min ,dodajemy przyprawę kucharek. Ziemniaki kroimy w kostkę ,paprykę czerwoną także w kostkę ,marchewkę ścieramy na tarce duże oczka . Warzywa wkładamy do zupy i gotujemy. Gdy udko jest miękkie obieramy je od kości ,mięso wkładamy do zupy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę kropimy sosem sojowym i odstawiamy na ok 10 min . Na patelni na połowie masła podsmażamy pokrojoną kiełbasę i posiekana cebulę dodajemy łyżeczkę papryki słodkiej mieszamy ,dolewamy nabierkę wywaru z zupy ,mieszamy i wlewamy do garnka z zupą. Na drugiej połowie masła podsmażamy pierś na złoto. Gdy jest podsmażona wkładamy ją do garnka z zupą . Wszystkie szkodniki zupy zagotowujemy i dodajemy sos pieczeniowy rozrobiony w 1/2 szklance wody . Mieszamy . Zaciągamy śmietana . Dodajemy posiekana natkę pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 31.08.2012 12:09
super zupa, próbowałam i polecam
Paulina33 26.08.2012 18:54
pyszka :)
Miki 17.08.2012 11:38
super
iwa643 03.05.2012 06:45
Polecam syta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak