Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonka 2 l
buraczki konserwowe 1 słoik
buraczki cwikłowe 1/2 kg
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
barszcz czerwony 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Kość wędzoną obgotowujemy, zbieramy dokładnie powstałe szumy.
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
Następnie dodajemy pokrojone warzywa i całość gotujemy na niewielkim ogniu około 30 minut. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Pod koniec gotowania dodajemy słoik buraczków czerwonych wraz z zalewą oraz (w razie potrzeby - dla lepszego smaku) opakowanie barszczu w proszku. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 22.01.2013 19:28
a gdzie ten barszcz?!
SmacznaPyza 22.01.2013 10:40
ta warstwa tłuszczu na wierzchu.....fuj....
aginaa 18.05.2012 19:54
super
gosia47-47 03.05.2012 10:51
ekstra
monika1968 03.05.2012 08:43
Takiego jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak