Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony kurczak faszerowany bekonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały )
boczek wędzony 25dag
masło ziołowe

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kurczak faszerowany bekonem

Boczek pokroić na mniejsze kawałki i zrumienić na patelni(dość mocno,by był chrupki) Kurczaka umyć,osuszyć. Natrzeć od zewnątrz masłem ziołowym a do wewnątrz na przemian wkładać plasterek masła i kawałki boczku.Udka związać by nie rozłożył się w trakcie pieczenia. Posypać i wmasować w kurczaka mieszankę przypraw prymat.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (polałam jeszcze kroplą oliwy z oliwek) i w 200stopniach piec ok. godziny(przewracając go 2-3razy i podlewać sosem z pieczenia).Zostawić na 5min po upieczeniu by wchłonął soki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak