Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w czekoladzie 2

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4
mleczna czekolada 1 tabliczka
rum 15 ml
syrop wiśniowy 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w czekoladzie 2

Gruszki umyć , obrać ze skórki , wydrążyć z pestek i pokroić na 4 części każda gruszkę . Czekoladę włożyć do małego garnka i położyć go na większym z gotującą się wodą , do czekolady dolewamy 15 ml rumu i syropu wiśniowego dobrze mieszamy aż czekolada się rozpuści . Gruszki pokrojone umieszczamy w kieliszkach i polewamy je roztopioną czekoladą . Gruszki wkładamy do lodówki aż czekolada zgęstnieje .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.07.2012 16:27
Smaczne to !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak