Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane mięso

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
jajko 3
jabłka 2
kukurydza w puszce 1 puszka
majonez 15 ml
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane mięso

Piersi z indyka dobrze umyć i pokroić w średniej grubości plastry . Jabłka umyć obrać , wydrążyć z pestek i drobno pokroić , jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić , , puszkę kukurydzy odsączyć z zalewy , wszystko to wsypać do miseczki , dodać majonez , sól oraz pieprz. Wymieszać sałatkę , sałatkę nakładamy na mięso przy górnej części i zawijamy w ruloniki , mięso owijamy nicią bawełnianą . Smażymy je na rozgrzanej patelni z oliwą aż się zrumienią .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.07.2012 16:30
Znakomitość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak