Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso smażone z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 200 g
papryka czerwona 1
papryczka chilli 1
chrzan potarty 20 ml
sól szczypta
pieprz szczypta
bazylia
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso smażone z papryką

Mięso dobrze umyć i pokroić w kostkę , wrzucić na patelni , papryki czerwone umyć wydrążyć z pestek i pokroić w cienkie paski wrzucić na patelnię , papryczkę chilli umyć drobno posiekać i też wrzucić na patelnie , dodać chrzanu , sól i pieprz do smaku, oraz bazylię . Wszystko mieszać aż mięso się zrumieni . Następnie wyłożyć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.07.2012 16:32
Na pewno lepsze, niż samo mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak