Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa groszkowo - fasolowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 3 puszki
woda 600 ml
kostki rosołowe 2
bazylia
oregano
liście sałaty 4
fasolka szparagowa 1 konserwowa
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa groszkowo - fasolowa

Do garnka wlać wodę dodać kostki rosołowe , bazylię , oregano ,odsączony z puszek groszek konserwowy ,odsączoną z puszki fasolkę szparagową , posiekana drobno natkę pietruszki , porwana na małe kawałki sałatę , do smaku sól oraz pieprz. Wszystko zagotować . W tym czasie ziemniaki obrać i pokroić , włożyć je do drugiego garnka z osoloną woda i ugotować aż będą miękkie . Gdy się ugotują przełożyć do zupy. Zupa jest gotowa należy tyko nalać do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.07.2012 15:12
Dobra zupa.
ronald88 04.05.2012 11:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak