Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne kotlety z jaj

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
mleko 0,75 szklanki
pietruszka zielona 1 natka
czosnek 4 ząbki
sól i pieprz do smaku
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne kotlety z jaj

11 jaj ugotować na twardo, obrać i pokroić w grubą kostkę. 2/3 bułki tartej namoczyć w mleku i dodać do masy jajecznej. Wbić 1 surowe jajko. Pietruszkę posiekać. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z gotowej masy uformować kotlety, obtoczyć w pozostałej bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można podawać samodzielnie lub jako dodatek do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 09.05.2012 01:06
Genialne!!!
Paweł10 03.05.2012 00:30
super :-) faktycznie można się nabrać :-p
patusia 02.05.2012 22:37
Dziękuję ślicznie i zapewniam, że kotleciki wychodzą pyszne i wszyscy myślą, że są z mięsem ;)
Mysiunia 02.05.2012 22:27
ten przepis mi się podoba :) i zdjęcie bardzo ładne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak