Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Babka" kakaowo-bananowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka torotwa 1 i 1/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 32 gramy
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
kakao 4 łyżeczki
olej 1/2 szklanki
kefir 1 szklanka
jajko 1 sztuka
banan 2 małe sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: "Babka" kakaowo-bananowa

Kroki postępowania

1
Sypkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 1 - "Babka" kakaowo-bananowa foto
2
Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem.
Krok 2 - "Babka" kakaowo-bananowa foto
3
Do sypkich składników dodać rozgniecione banany, olej, kefir i jajko. Wymieszać łyżką.
Krok 3 - "Babka" kakaowo-bananowa foto
4
Ciasto przełożyć do wysmarowanej foremki w kształcie babki.
Krok 4 - "Babka" kakaowo-bananowa foto
5
Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut (sprawdzić patyczkiem). Upieczone ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą.
Krok 5 - "Babka" kakaowo-bananowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 03.05.2012 21:48
wyglada wybornie..
Mysiunia 02.05.2012 22:18
Z bananami na pewno by mi smakowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak