Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z karkówką i sałatą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 300 g
ryż 1/2 szklanki
sól do smaku
olej 2 łyżki
sałata zielona 1 główka
mleko ukwaszone 200 ml
cukier szczypta
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z karkówką i sałatą

Kroki postępowania

1
Ryż wstawiamy do gotowania z odrobiną soli do smaku.
Karkówkę kroimy w plastry, polewamy przyprawą w płynie z odrobiną oliwy.
Zostawiamy na 10 minut, aby marynata się "przegryzła".
Krok 1 - Ryż z karkówką i sałatą foto
2
Mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni uważając, żeby go nie przesuszyć (krótko smażymy).
W tym czasie sałatę myjemy, rwiemy rękami do miski. Cukier mieszamy z mlekiem ukwaszonym i łączymy z sałatą.
Krok 2 - Ryż z karkówką i sałatą foto
3
Ugotowany ryż nakładamy na talerze łyżką do lodów. Obok układamy karkówkę i sałatę z mlekiem ukwaszonym. Spożywamy na ciepło.
Krok 3 - Ryż z karkówką i sałatą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 19.08.2012 11:15
pyszny obiadek
Mysiunia 02.05.2012 22:18
piknie podane i na pewno bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak