Francuski poczęstunek

Francuski poczęstunek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • masło czekoladowe

    1/2 słoiczka
  • orzechy włoskie

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwałkowujemy, tniemy na małe kwadraciki. Piekarnik nastawiamy na 170 stopni. Ciasto z wierzchu zwilżamy lekko mokrą ręką i wstawiamy do piekarnika na ok. 10 minut (w zależności od wielkości ciastek).
Po upieczeniu ciastka pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie każde przekrawamy na pół, smarujemy środek masłem czekoladowym, wkładamy połówkę orzecha włoskiego i łączymy z drugą połową ciastka.
Doskonałe do kawy, herbaty czy też mleka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matriasik

12.05.2012 23:42
Szybko i smacznie. Pyszności.

MagdaeM

02.05.2012 20:46
mniam ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat