Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli ze szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 1
jajko ugotowane na twardo 4
Szczypiorek cienki 1
jogurt naturalny 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli ze szczypiorkiem

Makrelę wędzoną należy pozbawić ości, Jaja ugotować i pokroić, szczypiorek posiekać drobno. Wszystko wymieszać dodać jogurt naturalny, ketchup i musztardę, a następnie przyprawy: pieprz, sól, zioła i ostrą paprykę. Wszystko ze sobą wymieszać. Polecam spożywać ze swojskim cieplutkim chlebkiem lub świeżymi bułeczkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 29.07.2012 22:20
warte zrobienia
cooleczka 11.07.2012 20:38
do wypróbowania :)
Betka 03.05.2012 08:49
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak