Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wedzonym lososiem i szparagami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony łosoś 100-150 g
szparagi zielone 4
śmietanka kremowa 200 ml
skórka z cytryny 2 g
tagliatelle 150 g
czosnek 2 zabki
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wedzonym lososiem i szparagami.

Rozgrzewamy maslo, podsmazamy pol cebulki zsiekanej w cienkie piorka
- dodajemy szparagi pociete pod skosem w 2-3 cm kawalki
- po chwili dorzucamy kawalki wedzonego lososia i 2 zabki czosnku pociete w plasterki.
- Podlewamy smietanka, redukujemy , doprawiamy sol pieprz.
- Dodajemy starta skorke z cytryny + zielony koper.

Mieszamy z makaronem lub ukladamy makaron na talezu zalewajac sosem.

Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 03.05.2012 18:21
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak