Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko pikantna karkówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety z karkówki 4 szt
sól do zmiękczania mięsa
przyprawy ognisty smok 1/2 łyżeczka
sosu tajskiego chili słodko pi 1/2 szk
olej ryżowy 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko pikantna karkówka

Kotlety z karkówki umyć, osuszyć i lekko rozbić ( wystarczy dłonią złożoną w pięść ).
Każdy kotlet z obu stron oprószyć solą do zmiękczania mięs i odstawić na około 15-20 minut.
Po tym czasie oprószyć je pieprzem świeżo zmielonym, czosnkiem i przyprawą ognisty smok.
Pozostawić na kolejne 10 minut.
Na patelni rozgrzać olej, położyć kotlety i podsmażyć na zloty kolor z obu stron.
Gdy mięso się zrumieni wlać sos chili i dusić na małym ogniu do miękkości od czasu do czasu przewracając kotlety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.05.2012 07:48
pycha
Piotr-21 02.05.2012 17:23
pycha
Cukiereczek13 02.05.2012 16:57
super :)
gerdzik 02.05.2012 16:50
lubię pikantne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak