Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik puszysty bez spodu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
budyń waniliowy 3 szt
jajko 10 szt
margaryna 1 kostka
sól 1 szczypta
polewa czekoladowa 1 opakowanie
rodzynki 100 gram
twaróg 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik puszysty bez spodu

Miękką margarynę utrzyj z cukrem pudrem (cukier należy zmielić lub użyc gotowego pudru), dodając w czasie ucierania po jednym ŻÓŁTKU i 3 łyżki sera. Ucierać mikserem. Na koniec dodać budynie w proszku i dokładnie wymieszać.

Białka jaj ubić na sztywną pianę, dodając szczyptę soli.

Gotową pianę delikatnie wymieszac łyżką z masą serową. Można dodac rodzynki (sparzone, oprószone mąką).

Masę wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą firmy (ja użyłam kwadratowej 25cmx25cm).

W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 100stC. Piec w temp. 175stC z termoobiegiem (2 pólka od dołu).

Po upieczeniu studzić ok.1-2 godz. w piekarniku, można delikatnie uchylić drzwiczki, ale nie otwierać, bo sernik opadnie.

Zimny sernik udekorowac polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelisiak 01.06.2012 17:12
dziękuję... Faktycznie - jest baaardzo puszysty, ale nie dodaję żadnej manny, mąki i innych dziwnych "ulepszaczy"... Równiutki jest po całości (nie licząc brzegów)
Agiatis 02.05.2012 18:13
Idealny!
Rafał10 02.05.2012 18:11
ale śliczniutki :) wydaje się taki delikatny ... MNIAM
1j1o1l1a1 02.05.2012 17:41
często piekę bez spodu...ale ten jaki równiutki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak