Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy z czekoladą i syropem malinowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
drożdże 2 dag
mleko 1 szkl.
żółtko jajek 2 szt
cukier 2 łyżki
margaryna 8 dag
nutella 1/2 słoiczka
syrop malinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy z czekoladą i syropem malinowym

Mąkę przesiać na stolnicę, mleko troszkę podgrzać, żeby było letnie. Margarynę pokroić drobno i dodać to wszystko do mąki. Ze wszystkich składników prócz nutelli i syropu malinowego wyrabiać ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto odłożyć do wyrośnięcia. Najlepiej w ciepłym miejscu. Kiedy ciasto wyrośnie brać go po trochu, wkładać do środka nutellę i formułować kluski. Uformowane kluski dać na parę np. w parowarze. Kiedy pampuchy będą już gotowe polać je syropem malinowym i takie podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 17.12.2012 11:14
super
gosia1988 15.07.2012 19:29
super
ilka_86 12.05.2012 21:32
muszę je zrobić
Gosia20 09.05.2012 13:31
fajne te pampuchy ::)
Monika78 02.05.2012 20:24
niebo w "gebie" ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak