Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ARBUZ Z MOZZARELĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 1 szt
ser mozarella 120 g
szynka 4 plastry
rukola 50 g
ocet winny 2 łyżki
cukier 1 łyżka
musztarda ziarnista 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
mięta posiekana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ARBUZ Z MOZZARELĄ

Arbuz umyć, przekroić na pół, łyżką usunąć pestki. Z miąższu wyciąć kulki lub pokroić go na kawałki. Mozzarellę odsączyć z zalewy, podzielić na małe kawałki. Rukolę umyć osuszyć. Na talerzach ułożyć arbuza ser i rukolę. Ocet wymieszać z cukrem i musztardą, wlać oliwę, dodać miętę. Tak sporządzonym sosem polać sałatkę, a na wierchu ułożyć plastry szynki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak