Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem na Tymbarku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
sok Tymbark 1 l
mąka ziemniaczana 2 łyżki
śmietana kremowa 30% 0.5 l
cukier puder do smaku
czzekolada 2/3 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem na Tymbarku

Pieczemy biszkopt z 5jaj lub kupujemy gotowy spód biszkoptowy. W 300ml tymbarku mieszamy mąkę ziemniaczaną,resztę soku zagotowujemy,wlewamy sok wymieszany z mąką kiedy tamte zaczną wrzeć. Ciepły budyń wylewamy na biszkopt. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem,wykładamy na zimny budyń. Posypujemy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 04.09.2012 08:03
super
Neetka90 14.08.2012 14:39
bardzo smaczne
Betka 30.07.2012 16:59
pychota;)
misia53 11.06.2012 14:52
jak ja lubię takie ciasta!
ronald88 02.05.2012 14:34
super
patusia 02.05.2012 14:05
Wygląda super :)
Hanna5 02.05.2012 14:02
super, akurat na ciepły majowy dzień
agunesu 02.05.2012 13:23
bardzo pomyslowe :)
Agnieszka91 02.05.2012 12:47
super ciacho
malaczarna23 02.05.2012 12:10
jabłko mięta
parysek10 02.05.2012 12:00
Jakiego Tymbarka użyłaś, bo są różne smaki?
Cukiereczek13 02.05.2012 11:26
super :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak