Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2 szt.
kolendra 1 garść
czosnek 1 ząbek
sok z limetki 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomidorowa

Pomidory wkładam na minutę do garnka z wrzątkiem. Wyjmuje i przelewam zimną wodą, po czym zdejmuje skórkę. Pomidory kroję na pół i usuwam pestki. Obrane i wypestkowane pomidory kroję w drobną kostkę. Dodaje łyżkę drobno usiekanej świeżej kolendry. Ząbek czosnku obieram i rozgniatam z dużą szczyptą soli. Dodaje do pomidorów. Dolewam łyżkę świeżo wyciśniętego soku z limetek i dodaje trochę pieprzu. Wszystko starannie mieszam. Podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 02.05.2012 17:03
Pyszny!
agunesu 02.05.2012 13:24
niezła salsa:)
Ewa104 02.05.2012 12:04
Orzeźwiające.Idealne na obecną pogodę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak