Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stir fry z bakłażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
czosnek 1 ząbek
imbir
sos sojowy
chilli
oliwa
szczypiorek
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Stir fry z bakłażana

Wok rozgrzewamy dajemy odrobinę oliwy ,pokrojony drobno czosnek pokrojone chilli, odrobinę startego imbiru ,smażymy chwilę .Zdejmujemy z ognia dodajemy sos sojowy ,mieszamy wykładamy do miseczki. Teraz do woka kładziemy pokrojony bakłażan smażymy . Gdy bakłażan jest gotowy dodajemy do niego wcześniej usmażone przyprawy . Dodajemy pokrojoną kolendrę i szczypiorek mieszamy . Podajemy z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 30.08.2012 09:36
właśnie wypróbowane ale nie mój smak
Andysz 19.08.2012 22:48
mmm super!
kasiaw 18.07.2012 11:15
ciekawy przepis
sylwia / sytofala 02.05.2012 09:14
piękne kolorki
gosia47-47 02.05.2012 07:50
mniam
Anio?eczek 02.05.2012 07:26
fajne i smaczne :)
iwa643 02.05.2012 07:03
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak