Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dag
majeranek
cebula
mieso rosołowe
sól
pieprz
ziemniaki
przyprawa do zup
oliwa
groch 30 (połówki) łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Zaczynamy od grochu , myjemy i oczyszczamy, zalać woda i zagotować , zostawić na 30- 40 minut w wodzie . Następnie wkładamy mięsko kostkę rosołową i gotujemy aż groch się rozgotuje około 30 minut na bardzo małym ogniu by się nie przypalił dodajmy liścia ziele angielski , majeranek około 1 łyżeczki , i jak groch zmiękł nawet się rozgotował dodajemy ziemniaki i gotujemy jeszcze 10 minut , boczek i cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie dodajemy do zupy całość dobrze doprawiamy solą , magą i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.01.2013 20:13
Super jest taka zupa-dawno nie robiłam a bardzo lubię
Łukasz15 07.05.2012 15:49
smaczna
Wafelek2601 03.05.2012 00:07
pyszna zupka
parysek10 02.05.2012 11:58
mniam
Anio?eczek 02.05.2012 07:27
super zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak