Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canneloni z farszem szpinakowym zapiekany w sosie pomidorowym z żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

canneloni 10 rurek
szpinak świeży 2 szt
parmezan starty 200 g
sos pomidorowy 150 ml
ser gouda 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Canneloni z farszem szpinakowym zapiekany w sosie pomidorowym z żółtym serem

Szpinak ugotować , pokroić najdrobniej jak się da i wymieszać z parmezanem (startym) .Rurki canneloni sparzyć
na około 3 minuty w gorącej wodzie (farsz lepiej wchodzi) . Następnie wkładamy farsz . Mój sposób to układanie rurek w foremce obok siebie . Polać sosem pomidorowym , następnie przykryć serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut . Gotowe .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 25.05.2012 17:56
pycha
Aneta41 21.05.2012 11:15
mmm palce lizać
RenataZ-et 16.05.2012 09:04
moje smaki-super!
elzbietar64 06.05.2012 21:06
boskie
Kamila/kami007 02.05.2012 11:07
mniam
matriasik 02.05.2012 01:17
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak