Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parmezanowe lizaki z makiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan starty 40 gram
mak 1 łyżeczka
sezam 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Parmezanowe lizaki z makiem

Wymieszaj starty parmezan, mak oraz sezam. Na blasze wyścielonej papierem do pieczenia połóż foremki w kształcie koła i usyp nie za wysokie kupki. Spłaszcz kupki łyżeczką. Połóż patyczek od lizaka na kupce i przysyp miesznką parmezanową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180C na 5 minut. Odstaw do ostygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.05.2012 11:04
bardzo ciekawy przepis
Beatris 08.05.2012 21:00
Bardzo pomysłowa przekąska.
caralajna 04.05.2012 16:19
bardzo fajne lizaki :)
halina17 02.05.2012 12:47
fajny pomysł
iziona 02.05.2012 08:08
Pomysłowe
matriasik 02.05.2012 01:18
Fajniutkie
Agnieszka116 01.05.2012 23:19
O fajne do piwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak