Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tako na pikantno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Chrupki Taco 2 opakowania
pierś z kurczaka 1 kg
pomidor koktajlowy 7 sztuki
ogórek kiszony 1/2 słoiczka
kapusta pekińska 1/2 sztuki
sos Thai Thai do polania
przyprawa red grill do mięsa
cebula 2 sztuki
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tako na pikantno

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy w paski, nie za grube. JA kroiłam cześc w paski, część w kostkę. Tak dla urozmaicenia.
Krok 1 - Tako na pikantno foto
2
Pomidora kromy w plastrki , a ogórka w kostke.
Krok 2 - Tako na pikantno foto
3
natkę pietruszki drobno siekamy.
Krok 3 - Tako na pikantno foto
4
Pierś z kurczaka obtaczamy w przyprawie i podsmażamy na patelni .Pekińską siekamy drobno.

DO chrupka taco każdego wykładamy pasek piersi z kurczaka, i obojętnie w jakiej kolejności wykładamy cebulę pokrojoną w pirórka, pierś pokrojoną w kostkę,natkę pietruszki, ogórka, pomidora, kawałki piersi z kuczaja. Najlepiej raz jedno, raz drugie. Na wierzchu polewamy sos Thai Thai.

Idealne na przyjścia znajomych. Odkąd zrobiłam pierwszy raz- robię często. U mnie dziś takie Taco gości:)
Krok 4 - Tako na pikantno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 12.02.2013 16:03
super
mic 28.01.2013 20:20
wyglaada perfekcyjnie
Sroczka 02.05.2012 16:02
Ależ smakowicie to wygląda. Zjadłoby się.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak