Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 80 dag
szczypiorek do smaku
przyprawa red grill 1 łyżeczka
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat 1 opakowanie
sos Thai Thai 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w grubszą kostkę.
Krok 1 - Pierś z kurczaka foto
2
Następnie wrzucamy do pojemnika, dodajemy na nią przyprawę red grill i kebab gyros ( tą mniejszą), dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut by mocniej przeszła smakiem
Krok 2 - Pierś z kurczaka foto
3
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanej patelni, dodając pokrojony szczypiorek ( ilość taka jaką ktoś woli). Co chwilkę mieszając.
Krok 3 - Pierś z kurczaka foto
4
Do podsmażającej się cebuli dodajemy po około 4 minutach pierś z kurczaka i smazymy razem , co jakiś czas mieszając. Do już gotowej dodajemy łyzeckze (mocnego) sosu i mieszamy. wykładamy na talerz, dzieli na porcję. Dodajemy kromki chleba.
Krok 4 - Pierś z kurczaka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 16.08.2012 21:24
smaczne
gosia1988 10.08.2012 16:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak