Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻ NA SŁODKO-KWAŚNO

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cebula 1 szt
ryż biały 300 g
sos słodko-kwaśny 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻ NA SŁODKO-KWAŚNO

Kroki postępowania

1
Ryż zalewamy osoloną wodą i gotujemy aldente od czasu do czasu mieszając.
Krok 1 - RYŻ NA SŁODKO-KWAŚNO foto
2
Na patelni smażymy mięso mielone, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i smażymy do miękkości. Wlewamy słoik sosu słodko-kwaśnego z marchewką, papryką i pędami bambusa i jeszcze chwilę grzejemy.
Krok 2 - RYŻ NA SŁODKO-KWAŚNO foto
3
Na talerzu układamy ryż i w środek wykładamy mięso z sosem.
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - RYŻ NA SŁODKO-KWAŚNO foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.04.2013 07:45
Świetnie podany ryż :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak