Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT ADWOKATOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Krem:
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
żółtko jajek 3 szt
adwokat 3/4 butelki
margaryna 1 szt
cukier 15 dag
cukier waniliowy 1 szt
śmietana 30% 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: TORT ADWOKATOWY

Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy 4 łyżki gorącej wody i mieszamy. Białka ubijamy. Dodajemy żółtka i mieszamy. Później szklankę cukru mieszamy około 5 minut. Na koniec dodajemy mąkę i proszek. Pieczemy. Przekrawamy na 3 biszkopty.
MASA:
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło rozcieramy dodajemy żółtka, następnie cukier i cukier waniliowy. Na koniec dodajemy adwokata. Śmietanę ubijamy dodajemy żelatynę i mieszamy. Wszystko przelewamy do masy i mieszamy.
PRZEŁOŻENIE:
biszkopt masa biszkopt masa biszkopt - polewa i ozdoby wg uznania Można też po bokach ozdobić masą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 11.08.2012 09:26
sama pyszność
cris04 01.05.2012 18:55
Pyszniutki ten torcik!
czekoladka_m 01.05.2012 17:55
Bajecznie smaczny:):)
halina17 01.05.2012 16:33
musi być pyszny - masa adwokatowa
elaa 01.05.2012 16:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak