Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
drożdże 5 dag
cukier 1 łyżka
jajko 1 szt
mleko 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki

Mąkę przesiewamy. Robimy wgłębienie i do środka kruszymy drożdże. Zalewamy połową szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na chwilę. Następnie dodajemy resztę mleka i jako. Mieszamy. Smażymy na oleju. Do środka racucha można włożyć co dusza zapragnie. Ja uwielbiam z jabłkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 27.08.2012 07:56
tradycyjne racuchy, uwielbiam
malcik111 24.05.2012 14:16
nardzo lubię takie
agnieszka137 01.05.2012 23:07
też robię na drożdżach
Agiatis 01.05.2012 19:08
racuchy, uwielbiam!:)
parysek10 01.05.2012 14:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak