Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MOJA SZARLOTKA Z BUDYNIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 4 szkl
margaryna 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cukier wanilinowy 2 szt
cukier 1 i 1/2 szkl
jabłka 5 szt
budyń 2 szt
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: MOJA SZARLOTKA Z BUDYNIEM

Żółtka oddzielamy od białek. Z mąki, pół szklanki cukru, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, śmietany ugniatamy ciasto. Przekrawamy na pól. Jedną część wałkujemy i dajemy na brytfankę wysmarowaną. A drugą połowę wkładamy na pół godziny do zamrażalki. Białka chwile chłodzimy w lodówce. Później ubijamy dodajemy szklankę cukru i cukier waniliowy oraz budynie i wszystko mieszamy. Jabłka ścieramy na tarce odsączamy i wykładamy na ciasto.
Przełożenie ciasta
Ciasto - jabłka - masa budyniowa - Druga połowa ciasta starta na dużych oczkach. Piec około godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 08.06.2012 14:22
też ją lubię:))
halina17 01.05.2012 16:35
Bardzo lubię szarlotkę
dwa pokoje z kuchnią 01.05.2012 13:52
to musi być mega dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak