Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z miodem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dużych marchewek 4-5
łyżka masła 1
łyżki miodu wielokwiatowego 2
sól do smaku:
łyżeczki mąki kukurydzianej 1-2

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z miodem

Marchewkę oczyścić, pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, wrzucić marchew, oprószyć 2-3 szczyptami soli, podlać 1/3 szkl wody i dusić ok. 8-10 min. aż marchewka zmięknie. Następnie dodać miód i mąkę wymieszać dokładnie, poddusić jeszcze chwilę, ew. doprawić jeszcze odrobiną soli. Podawać na gorąco jako jarzynkę do mięs.
Jeśli woda zbytnio odparuje przy duszeniu można jej troszkę dolać żeby był potem apetyczny sosik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 25.01.2013 10:50
pycha
BozenA 02.01.2012 10:12
mmmm
BozenA 02.01.2012 10:12
mmmm
cukiereczek 19.08.2011 11:19
ciekawe
wedith1 19.12.2010 10:25
podoba mi się ten pomysł z miodem!
aeksandra 21.11.2010 14:50
ciekawy przepis
SmacznaPyza 03.09.2010 09:13
smakuje świetnie, spróbuj!
Lidia11 03.09.2010 00:29
nigdy nie łączyłam marchewki z miodem ciekawe jak smakuje
Agnieszka172 01.09.2010 19:14
super
Justyna223 10.08.2010 13:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak