Marchewka z miodem

Marchewka z miodem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużych marchewek

    4-5
  • łyżka masła

    1
  • łyżki miodu wielokwiatowego

    2
  • sól

    do smaku:
  • łyżeczki mąki kukurydzianej

    1-2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę oczyścić, pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, wrzucić marchew, oprószyć 2-3 szczyptami soli, podlać 1/3 szkl wody i dusić ok. 8-10 min. aż marchewka zmięknie. Następnie dodać miód i mąkę wymieszać dokładnie, poddusić jeszcze chwilę, ew. doprawić jeszcze odrobiną soli. Podawać na gorąco jako jarzynkę do mięs.
Jeśli woda zbytnio odparuje przy duszeniu można jej troszkę dolać żeby był potem apetyczny sosik.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aisza1

25.01.2013 10:50
pycha

BozenA

02.01.2012 10:12
mmmm

BozenA

02.01.2012 10:12
mmmm

cukiereczek

19.08.2011 11:19
ciekawe

wedith1

19.12.2010 10:25
podoba mi się ten pomysł z miodem!

aeksandra

21.11.2010 14:50
ciekawy przepis

SmacznaPyza

03.09.2010 09:13
smakuje świetnie, spróbuj!

Lidia11

03.09.2010 00:29
nigdy nie łączyłam marchewki z miodem ciekawe jak smakuje

Agnieszka172

01.09.2010 19:14
super

Justyna223

10.08.2010 13:48
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat