Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z serem pleśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki
ser z niebieską pleśnia 50 gram
papryka konserwowa 1/2 sztuki
olej do smażenia
przyprawa kebab- gyros Prymat wg uznania
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Szynkę rozkroić w ten sposób, żeby otrzymać duży płat mięsa. Rozbić go tłuczkiem.
Krok 1 - Rolada z serem pleśniowym foto
2
Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 2 - Rolada z serem pleśniowym foto
3
Na mięsie ułożyć pokrojony w paski ser, pokrojoną w paski paprykę i pokrojoną w grube plasterki cebulę.
Krok 3 - Rolada z serem pleśniowym foto
4
Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Rolada z serem pleśniowym foto
5
Roladę położyć na rozgrzany na patelni olej. Posypać ją przyprawą kebab-gyros.
Krok 5 - Rolada z serem pleśniowym foto
6
Roladę mocno zrumienić z każdej strony.
Krok 6 - Rolada z serem pleśniowym foto
7
Wlać 2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Jak mięso będzie miękkie, odparować resztę wody i ponownie zrumienić roladę.
Krok 7 - Rolada z serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 15.08.2012 10:53
super
safcia 05.08.2012 21:41
uwielbiam takie roladki
pacpaw 23.05.2012 20:03
wyrazista w smaku - takie lubię
Monika78 02.05.2012 20:13
sam ser plesniowy - nie dziekuje, ale w polaczeniu z miesem- tak poprosze... rolada wyglada swietnie :)
Ewa104 02.05.2012 12:03
Ciekawy pomysł.
Anna146 01.05.2012 18:52
warto spróbować z serem pleśniowym
dwa pokoje z kuchnią 01.05.2012 13:55
moje smaki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak