Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 torebki
jogurt waniliowy 125 gram
masło 1 łyżka
śmietana kremówka 1 szklanka
cukier puder 3 łyżki
jabłko 1 duża sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z ryżem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka. Do ciepłego ryżu dodać masło, wymieszać, przestudzić. Dodać jogurt, wymieszać.
Krok 1 - Deser z ryżem foto
2
Ryż rozłożyć do miseczek.
Krok 2 - Deser z ryżem foto
3
Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Deser z ryżem foto
4
Jabłko rozłożyć na ryżu (można je trochę posłodzić i skropić sokiem z cytryny).
Krok 4 - Deser z ryżem foto
5
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder.
Krok 5 - Deser z ryżem foto
6
Śmietanę rozłożyć na jabłkach.
Krok 6 - Deser z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 08.02.2014 22:58
Lubię tego typu desery.
Andysz 16.05.2012 09:15
mmm rewelacja;)
irenka 01.05.2012 14:09
pyszniutki deser
Cukiereczek13 01.05.2012 12:54
pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak