Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka marynowana w occie balsamicznym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
ocet balsamiczny 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżka
olej 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka marynowana w occie balsamicznym

Kroki postępowania

1
Ocet wymieszać z ziołami, sosem sojowym, olejem, solą czosnkową i przyprawą do indyka.
Krok 1 - Pierś z kurczaka marynowana w occie balsamicznym foto
2
Mięso podzielić na porcje. Marynatą pokryć mięso i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Krok 2 - Pierś z kurczaka marynowana w occie balsamicznym foto
3
Po tym czasie mięso ułożyć w garnku do gotowania na parze.
Krok 3 - Pierś z kurczaka marynowana w occie balsamicznym foto
4
Gotować na parze ok. 20 minut. Tak zamarynowane mięso można również upiec na grillu.
Krok 4 - Pierś z kurczaka marynowana w occie balsamicznym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 06.09.2012 22:19
Prosto, zdrowo i smacznie.
fijolek91 01.05.2012 12:16
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak