Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masło czosnkowe do grilla

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło śmietankowe 1 kostka
czosnek 4 ząbki
sól
oregano
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: masło czosnkowe do grilla

Kostkę miękkiego masła śmietankowego przekładam do miseczki, wyciskam przez praskę ok 4 - 5 ząbków czosnku, dodaję szczyptę soli lub vegety, malutką łyżeczkę pieprzu ziołowego i dużą szczyptę oregano. Wszystko razem mieszam, uzyskując jednolitą masę, która wkładam do lodówki by się ścisnęła. Z tak przygotowanego masła łyżką do lodów formuję kulki z masła, które następnie podaję na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 29.07.2012 21:00
smaczne i nie tylko do grilla
reniatka 02.05.2012 10:21
świetny pomysł
Patrycja35 01.05.2012 12:41
uwielbiam
gerdzik 01.05.2012 11:48
ciekawe
anja3107 01.05.2012 11:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak