Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ser z rzodkiewką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
jajko 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
sól
pieprz
bazylia
rzodkiewki 10 sztuk
biały ser 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ser z rzodkiewką

Ser rozkruszyć w miseczce, posypać sodą i solą dokładnie przemieszać, przykryć i odstawić na dwa dni w temp pokojowej w trakcie jak ser stoi to przemieszać go na drugi dzień. Na patelni rozpuścić masło, dodać ser i mieszając smażyć do momentu, aż ser zrobi się płynny, patelnię zdjąć z palnika wbić jajka i ponownie smażyć cały czas do zgęstnienia. Gęsty ser całkiem zdjąć z palnika i doprawić do smaku solą, pieprzem i niewielką ilością bazylii na koniec dodać pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, wymieszać i przełożyć do miseczki wypłukanej zimną wodą, odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 19.08.2012 09:05
fajny pomysl
czekoladka_m 21.06.2012 15:43
ale fajny pomysł, ja bym na to nie wpadła!!
MagdaXXX 16.05.2012 08:05
o bardzo ciekwe połączenie
piskotka 01.05.2012 19:15
wow
Kamila/kami007 01.05.2012 13:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak