Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik smażony na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

królik 1 część tylna
Papryka ostra mielona Prymat 4 szczypty
Kucharek przyprawa do potraw 4 szczypty
olej rzepakowy do smażenia
wywar warzywny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Królik smażony na ostro

Części królika posypujemy papryką ostrą, suszonym chili oraz Kucharkiem. Nacieramy i kładziemy na rozgrzanym oleju. Smażymy najpierw na dużym ogniu rumieniąc. Potem ogień zmniejszamy, królika przykrywamy i smażymy po 7 minut z każdej strony. W razie potrzeby dolewamy wywaru warzywnego, w którym królik będzie lekko się dusił. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 22.05.2015 11:52
apetyczny królik
smakowita 10.05.2012 09:51
smaczne mięsko
BernadettaP 04.05.2012 09:16
Oj, dawno nie jadłam takiego królika...
MAR3STA 02.05.2012 19:37
ja na jutro planuję, pyszności!
Henryka2 01.05.2012 11:39
Pyszności króliczek! Czuję go z młodymi ziemniaczkami i sałatką z buraczków! Pomarzyć dobra rzecz...
ben-ka 01.05.2012 10:30
wieki temu jadłam mięso z królika......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak