Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki z tofu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczki rzodkiewki 2 szt
tofu 25 dag
olej arachidowy 3 łyżki
ocet winny 1-2 łyżki
orzechy laskowe kilka szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki z tofu

Rzodkiewki umyć,odciąć korzonki, ale wybrać z nich młode,środkowe listki i posiekać.Tofu pokroic w kostkę,skropić sokiem z cytryny.Ogórki(ze skórką)też pokroić w kostkę.Orzechy zemleć.Rzodkiewki podzielic na cząstki,wymieszać z ogórkami i tofu,polać sosem z oleju i octu,doprawionym solą i pieprzem.Posypać orzechami i posiekanymi listkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.12.2013 19:58
Bardzo smaczne
ONY_za_kare 01.06.2013 09:13
musi być pyszne
Iwusia 22.04.2013 22:24
bardzo fajny przepis
Ela15 01.04.2013 07:43
fajne połączenie
Ada-Gaba 04.03.2013 06:52
lubię takie zestawienia składników
Dorota59 04.06.2012 20:55
lubimy
RenataZ-et 15.05.2012 08:41
super
mirosława4 03.05.2012 22:50
odważne połączenie smaków:)
dianix 01.05.2012 19:29
ciekawe jak to smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak