Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z burakowo-paprykowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
papryka czerwona 0.5 kg
cebula biała 2
ocet 1 szklanka
olej 100 ml
woda 3 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z burakowo-paprykowa

Buraki gotujemy ale tak, by były jeszcze lekko twarde, obieramy i ścieramy na jarzynówce, paprykę kroimy, cebulę obieramy i kroimy. W garnku gotujemy wodę, wrzucamy warzywa, wlewamy olej i mieszamy. Gotujemy do czasu aż będzie wszystko miękkie. Następnie wlewamy olej. Na koniec całość doprawiamy solą i wkładamy do słoików, zamykamy. Sałatka Powinna przez kilka pozostać w słoikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 10.09.2012 10:20
świetne
cooleczka 17.06.2012 21:06
polecam
Margo1 12.06.2012 06:27
fajna
Margo1 12.06.2012 06:27
fajna
Emiliozo 10.05.2012 07:59
idealna do mojej pieczeni
Betka 01.05.2012 09:37
dobra do jakiegoś mięska;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak