porowo-pieczarkowy kurczaczek

porowo-pieczarkowy kurczaczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 gram
  • por (białe części)

    2 średnie
  • pieczarki

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki(lub nawet ósemki), a jeśli są małe, mogą być w całości. Wrzucić na patelnię i smażyć do momentu aż puszczą sok. W tym czasie pokroić pora na plasterki i rozdzielić je na pierścienie. Dorzucić do pieczarek i smażyć razem przez około 5 minut. Warzywa wrzucić do garnka(razem z płynem z patelni) i zacząć dusić na niewielkim ogniu pod pokrywką. Kurczaka pokroić w kostkę o wielkości zależnej od upodobań. Podsmażyć na patelni, najlepiej dość krótko i przełożyć do garnka z warzywami. Dodać 2-3 łyżki sosu sojowego, doprawić solą, pieprzem i sporą ilością pieprzu kajeńskiego. Całość dusić około 30 minut mieszając co jakiś czas.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

20.05.2011 23:24
Musi fajnie smakować.

szajba2

11.03.2011 16:30
niesamowite

Babciagramolka

14.01.2011 17:40
Kurczak jest dobry w kazdej wersji

kielcok1

15.12.2010 16:00
dobry kurczaczek dobry

Barbara55

09.12.2010 15:00
dobrze skopiowane

Pati8

18.11.2010 20:42
szybko tanio smacznie...

Gonia555

22.10.2010 20:12
Warty uwagi :-)

hastalavista

15.09.2010 01:46
musi być pyszne :)

elżbieta20

11.09.2010 14:06
lubie por i kurczaczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat