Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

porowo-pieczarkowy kurczaczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
por (białe części) 2 średnie
pieczarki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: porowo-pieczarkowy kurczaczek

Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki(lub nawet ósemki), a jeśli są małe, mogą być w całości. Wrzucić na patelnię i smażyć do momentu aż puszczą sok. W tym czasie pokroić pora na plasterki i rozdzielić je na pierścienie. Dorzucić do pieczarek i smażyć razem przez około 5 minut. Warzywa wrzucić do garnka(razem z płynem z patelni) i zacząć dusić na niewielkim ogniu pod pokrywką. Kurczaka pokroić w kostkę o wielkości zależnej od upodobań. Podsmażyć na patelni, najlepiej dość krótko i przełożyć do garnka z warzywami. Dodać 2-3 łyżki sosu sojowego, doprawić solą, pieprzem i sporą ilością pieprzu kajeńskiego. Całość dusić około 30 minut mieszając co jakiś czas.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 20.05.2011 23:24
Musi fajnie smakować.
szajba2 11.03.2011 16:30
niesamowite
Babciagramolka 14.01.2011 17:40
Kurczak jest dobry w kazdej wersji
kielcok1 15.12.2010 16:00
dobry kurczaczek dobry
Barbara55 09.12.2010 15:00
dobrze skopiowane
Pati8 18.11.2010 20:42
szybko tanio smacznie...
Gonia555 22.10.2010 20:12
Warty uwagi :-)
hastalavista 15.09.2010 01:46
musi być pyszne :)
elżbieta20 11.09.2010 14:06
lubie por i kurczaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak