Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet szpinakowy 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeży szpinak 2 kg
cebula biała 4 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 dag
mleko 300 ml
jajko 6 szt.
masło 4-5 łyżek
czosnek 4 ząbki
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
żółty ser starty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet szpinakowy 2

Cebule drobno pokrój. Tartą bułkę zalej letnim mlekiem. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Szpinak oczyść, posiekaj. Uduś na maśle cebulę i szpinak. Dodaj osączoną z nadmiaru mleka bułkę i rozkłócone jajka. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do masy szpinakowej przełóż czosnek, wymieszaj, wystudź. Wsyp starty żółty ser. Ponownie wymieszaj, dopraw. Formę wysmaruj masłem. Przełóż do niej masę szpinakową.
Pasztet przykryj natłuszczoną folią aluminiową. Głęboką blachę wypełnij gorąca wodą, umieść w niej formę z pasztetem. Piecz ok. 1 i 1/2 godz. w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.10.2012 08:28
extra
dianix 22.05.2012 18:34
ciekawe czy by mi posmakował:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak