Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe ptasie mleczko

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 7
cukier 1,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dag
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
kakao
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe ptasie mleczko

Białka ubijamy z cukrem , żelatynę rozpuszczamy w 1\2 szklanki ciepłej wody , dodajemy do piany razem z rozpuszczonym w małej ilości wody kwaskiem cytrynowym , delikatnie wymieszać . Wyłożyć do formy . Odłożyć trochę piany , abyśmy mogli wymieszać z kakao . Gdy lekko stężeje polewamy masą kakaową i wstawiamy na parę godzin do lodówki. Udekorowałam czekoladą .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 22.09.2012 19:45
mniam
chelsi 22.09.2012 19:45
mniam
chelsi 22.09.2012 19:45
mniam
babcia
babcia 05.08.2012 19:43
ekstra
Joanna108
Joanna108 29.07.2012 09:22
super
Renataj 15.05.2012 19:44
Fajny pomysł na wykorzystanie białek.
Betka 11.05.2012 09:31
pięknie się prezentuje;))
mufinka79 04.05.2012 21:49
mniam :)
aginaa 03.05.2012 16:51
pyszne
pierniczkowo 01.05.2012 08:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak