Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki schabowe w sosie własnym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 70 dag
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
Kolendra cała Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
olej
mąka
sałata masłowa
oregano 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki schabowe w sosie własnym

Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Natrzeć przekrojonymi ząbkami czosnku, oprószyć solą i pieprzem. Posypać delikatnie mąką. Obsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju z obu stron i przełożyć do naczynia do duszenia. Posypać odrobiną kolendry, oregano, przyprawy do gyrosa i słodkiej papryki. Na patelnię po smażeniu mięsa wlać gorącą wodę i razem z tłuszczem wlać do bitek. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości. Bitki podawać udekorowane listkami sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 09.09.2012 17:38
super pomysł
Betka 25.08.2012 10:39
ekstra!;)
Betka 21.08.2012 07:16
mniammmm;)
koala 08.07.2012 02:09
bitki to moje ulubione (:
Renata16 26.05.2012 16:38
jejciu,jak ja za nimi przepadam !
ewka1978 11.05.2012 17:33
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak