Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
tymianek
żółtko jajek 1 szt
boczek 16 plastry
ser żółty 200-300 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z boczkiem

Kroki postępowania

1
Ciasto kroimy na 16 pasków. Każdy pasek posypujemy serem kładziemy plasterek boczku i znów posypujemy serem.
Krok 1 - Ciastka francuskie z boczkiem foto
2
Plastry składamy na pół o dobrze sklejamy brzegi. Smarujemy żółtkiem wymieszanym z łyżką wody i posypujemy tymiankiem.
Krok 2 - Ciastka francuskie z boczkiem foto
3
Ciastka układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku około 20 minut na złoty kolor.
Krok 3 - Ciastka francuskie z boczkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 05.02.2013 19:48
super
wiola333 09.01.2013 14:07
dopracowane danie, pięknie przygotowane i napewno smaczne
Dorian 04.01.2013 08:11
pyszny i prosty pomysl
Botwinka 09.11.2012 12:40
pyszne
berys18 17.08.2012 13:42
świetny pomysł
Sylwia26 05.07.2012 08:33
ślinka leci :)
Mati3 28.06.2012 19:41
interesujące:)
fijolek91 05.06.2012 19:21
fajne
barbara11561 16.05.2012 18:58
świetne, z boczkiem jeszcze nie piekłam:)
ziutula
ziutula 06.05.2012 14:34
do piwka dobre...
motylwe 01.05.2012 09:08
z boczkiem pycha
Anulka75
Anulka75 30.04.2012 16:27
rewelacja
EWI 30.04.2012 15:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak