Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piekielne frykadelki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
sól do smaku
cebula 1 mała sztuka
czosnek 1 duży ząbek
jajko 1 sztuka
chili 1/2-1 łyżeczka
olej do smażenia
chleb pszenny 2 tostowy
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piekielne frykadelki

Kroki postępowania

1
Chleb tostowy namoczyć w wodzie.
Krok 1 - Piekielne frykadelki foto
2
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, pieprz ziołowy, jajko, sól, odciśnięty z wody chleb i chili (ilość zależy od stopnia ostrości jaki lubimy).
Krok 2 - Piekielne frykadelki foto
3
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Piekielne frykadelki foto
4
Z mięsa formować niezbyt duże frykadelki i kłaść je na rozgrzany olej.
Krok 4 - Piekielne frykadelki foto
5
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Piekielne frykadelki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.03.2014 08:34
Lubię dania "piekielne" :)
Grazyna0211 10.10.2012 16:07
lubię takie piekielne smaki
Ada-Gaba 01.05.2012 07:39
znakomite
aginaa 30.04.2012 21:14
pyszne
Anna146 30.04.2012 20:47
piekielnie pyszne!
Misiabe 30.04.2012 20:01
musza byc piekielnie dobre :)
agnieszka137 30.04.2012 19:48
interesujące:)
Anulka75
Anulka75 30.04.2012 16:28
rewelacja
Katarzyna54 30.04.2012 15:11
fajne
EWI 30.04.2012 15:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak