Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zasmażka urozmaicona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 g
masło 2 łyżki
cebula 1
czosnek 2 ząbki
woda 0.5 szklanki
śmietana 1 łyżka
Wywar:

Przepis i sposób przygotowania na: zasmażka urozmaicona

Cebulkę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy na złoty kolor na masełku, następnie dodajemy wodę, łyżkę śmietany, mąkę, a pod koniec dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek. Smażymy ok minutki. Dodajemy kilka łyżek gorącego wywaru i dodajemy zasmażkę do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 03.08.2012 15:19
fajne
mewilla 15.05.2012 10:46
fajna
Betka 02.05.2012 08:17
oo przyda się;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak