Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane puree z wędzoną szynka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
sól do smaku
masło 3 łyżki
majonez 2 łyżki
wędzona szynka 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane puree z wędzoną szynka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Ziemniaczane puree z wędzoną szynka foto
2
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić, lekko odparować i ugnieść.
Krok 2 - Ziemniaczane puree z wędzoną szynka foto
3
Plastry szynki pokroić w kostkę. Do ugniecionych ziemniaków dodać masło, majonez i pokrojoną szynkę.
Krok 3 - Ziemniaczane puree z wędzoną szynka foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Ziemniaczane puree z wędzoną szynka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 25.11.2012 22:48
Z chęcią zjadłabym takie puree.
fijolek91 30.04.2012 13:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak