Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana marchewka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4 średnie sztuki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
masło 1,5 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana marchewka

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać, przekroić na pół na dwa krótsze kawałki. Następnie każdy kawałek przekroić wzdłuż na pół. Marchewki ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i 1/2 łyżki masła do miękkości.
Krok 1 - Panierowana marchewka foto
2
Ugotowane marchewki odcedzić.
Krok 2 - Panierowana marchewka foto
3
Jajko rozbełtać. Marchewki zamaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać trochę oleju. Na rozgrzany tłuszcz kłaść marchewki w panierce. Smażyć na rumiano z obu stron. Doskonały dodatek do obiadu lub na kolację.
Krok 3 - Panierowana marchewka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.06.2013 09:02
Ciekawy pomysł
Sroczka 01.06.2013 22:34
Oryginalny przepis. Bardzo mi się podoba.
pacpaw 18.12.2012 21:26
nie spotkałem się jeszcze z takimi marchewkami
sunnymood 08.09.2012 09:24
takiej nie jadłam
andzia123 19.08.2012 19:00
ciekawe
sylwia / sytofala 30.04.2012 19:49
ciekawe co mój marchewko-zjadacz by na to powiedział :)
Katarzyna54 30.04.2012 15:12
bardzo ciekawy przepis
EWI 30.04.2012 15:09
świetne, muszę spróbować!
Mati3 30.04.2012 13:39
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak