Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie poduszeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
dżem śliwkowy do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie poduszeczki

Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na większe kwadraty. Do każdego kwadratu nakłądamy dżem i zalepiamy boki kształtując poduszki. Gotowe ciasteczka nakładamy na blachę i wkłądamy do nagrzanego piekarnikia. Pieczemy aż się lekko zarumienią przed podaniem posypujemy cukrem podrem.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 05.02.2013 00:24
a ja takie podobne robię tylko z jabłkami, świetne są!
aisza1 25.01.2013 11:14
ale bym zjadła takie
kasiek 19.12.2012 22:34
dla mnie super
joanna77 08.07.2012 20:01
pycha
Norgiusz 29.05.2012 13:24
pycha
daria2911 08.05.2012 12:06
uwielbiam
Ewelina47 03.05.2012 20:14
pyszne
jozefinach 03.05.2012 11:41
Uwielbiam ciasto francuskie.
ziutula
ziutula 30.04.2012 13:07
pyszne...
Paweł10 30.04.2012 10:33
boskie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak