Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztetowe uszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jaja 1
woda
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
oregano do smaku
cebula 1
masło 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztetowe uszka

Mąkę łączymy z jajkiem, szczyptą soli i dodajemy wodę tak, by powstała jednolita dość gęsta masa (ciasto). Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku, dodajemy do kiełbasy pasztetowej, doprawiamy solą, pieprzem, oregano i papryką ostrą. Tworzymy jednolity farsz. Na stolnicy wałkujemy dość cienko ciasto i wykrawamy np. kieliszkiem kółeczka. Wkładamy w środek farsz i nakładając na palca zlepiamy dwa końce, formując uszko. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie, od czasu wypłynięcia na wierzch, gotujemy 2 minuty i wyjmujemy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 19.02.2015 10:39
Przepyszne!
Seba 17.04.2013 08:19
bardzo fajne
wlicka 05.03.2013 10:19
smaczna, mniammm
Ibag24 26.10.2012 08:05
pycha
mariel78 05.09.2012 07:06
Uwielbiam
Dorian 28.08.2012 21:04
pyszne
monika1968 06.07.2012 11:55
Rewelacyjne
Wiesława1 12.06.2012 19:10
super
barbara11561 16.05.2012 08:38
pysznie wyglądają:)
Betka 05.05.2012 07:28
uwoielbiam je;)
EWI 30.04.2012 15:06
mniam
Henryka2 30.04.2012 08:19
A co to jest kiełbasa pasztetowa?! Ta potrawa musi rewelacyjnie smakować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak